Vlaamse Havendag
Vlaamse Havendag 7 mei 2023

Maak kennis met Port of Antwerp-Bruges, locatie Zeebrugge

Port of Antwerp-Bruges is als tweede grootste haven in Europa een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. Elk jaar passeren hier miljoenen tonnen aan goederen: van staal tot kiwi's, van auto's tot onderdelen voor windturbines. 

In 2022 fuseerden de havens van Antwerpen en Zeebrugge tot Port of Antwerp-Bruges. Zo hebben ze een sterkere positie in de wereldwijde logistieke keten en nemen ze het voortouw in de energietransitie en circulaire economie. Samen zorgen ze voor 160 000 directe en indirecte jobs en zijn ze goed voor 4,5% van het Bruto Binnenlands Product. 

Maak op 7 mei kennis met wat er borrelt en bruist in Zeebrugge: de haven, de mensen, de bedrijven die er gevestigd zijn en wat de toekomst in petto heeft. 

Plan je bezoek in Port of Antwerp-Bruges, locatie Zeebrugge

Kom je op 7 mei naar Zeebrugge? We helpen je een handje om je bezoek voor te bereiden.

Bereikbaarheid 
Meer info vind je bij Bereikbaarheid. Gratis pendelbussen zorgen de hele dag voor een vlotte verbinding tussen alle locaties. 

Bezoek de gezellige event zone

Het centrale punt is het plein aan het Pierre Vandammehuis, naast de sluis. We toveren het plein om tot een gezellige event zone waar je kennis maakt met de haven, haar bedrijven en alle innovaties die we inzetten om ons klaar te stomen voor een efficiënte, veilige, slimme en duurzame toekomst. We zorgen voor heel wat interactie en entertainment voor jong en oud. Aan de foodtrucks haal je een hapje en drankje voor tussendoor.

Spring binnen bij de deelnemende bedrijven

Zin in meer? De pendelbus is een handig vervoermiddel om een bezoekje aan één van de deelnemende bedrijven te brengen.

  • De eerste pendelbussen vertrekken om 9u. 
  • Om de 15 minuten vertrekt er een bus, die stopt bij elk bedrijf dat op de route ligt.
  • De bussen rijden in een lus. Er zijn twee lussen.
  • De blauwe lus rijdt ongeveer 1u30, de rode lus 1u50. 
  • Wil je een bedrijf bezoeken dat op de andere lus ligt? Keer dan even terug naar de centrale event zone en stap daar over op een andere bus.

Plan je bezoek

Klaar om je programma samen te stellen? Ga naar het overzicht van alle activiteiten en gebruik de handige filters. Je kan je bezoek ook plannen met ‘Mijn havendag’. 

Let op: voor sommige bedrijfsactiviteiten is het aantal plaatsen beperkt en moet je je vooraf inschrijven. Enkel geregistreerde bezoekers worden toegelaten. 

Download de Havendag-app

In de Havendag-app vind je alle info over de activiteiten, de routes en de animatie op de Havendag 2023. Je kan de app downloaden via onderstaande link.