Vlaamse Havendag
Vlaamse Havendag 7 mei 2023

Maak kennis met Port of Antwerp-Bruges, locatie Antwerpen

Port of Antwerp-Bruges is als tweede grootste haven in Europa een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. Elk jaar passeren hier miljoenen tonnen aan goederen: van staal tot kiwi's, van auto's tot onderdelen voor windturbines. 

In 2022 fuseerden de havens van Antwerpen en Zeebrugge tot Port of Antwerp-Bruges. Zo hebben ze een sterkere positie in de wereldwijde logistieke keten en nemen ze het voortouw in de energietransitie en circulaire economie. Samen zorgen ze voor 160 000 directe en indirecte jobs en zijn ze goed voor 4,5% van het Bruto Binnenlands Product.

Maak op 7 mei kennis met wat er borrelt en bruist in Antwerpen: de haven, de mensen, de bedrijven die er gevestigd zijn en wat de toekomst in petto heeft. 

Plan je bezoek in Port of Antwerp-Bruges, locatie Antwerpen


Kom je op 7 mei naar Antwerpen? We helpen je een handje om je bezoek voor te bereiden.

Bereikbaarheid
Laat de auto maar op stal: alle locaties op de Havendag zijn prima bereikbaar zonder wagen. Pendelbussen brengen je vlotjes naar de juiste plaats. Kom je toch met de wagen, parkeer hem dan op één van de voorziene parkings. Meer info vind je bij Bereikbaarheid.

Bezoek de gezellige event zones

Je bezoek begin je best op één van onze centrale event zones: 

  • De centrale hub op Linkerscheldeoever vind je op de Singelweg 2 in Beveren.
  • Voor de centrale hub op Rechteroever moet je op Zaha Hadidplein voor het Havenhuis zijn. 

Op de gezellige event zones kan je proeven, ontdekken en beleven wat de haven allemaal te bieden heeft. Je ontdekt er nieuwe technologieën die onze havens klaarstomen voor een veilige, slimme, duurzame en efficiënte toekomst, zoals drones en de ‘digital twin’. En er zijn foodtrucks met hapjes en drankjes en toffe animatie voor de jongste bezoekers. 

Spring binnen bij de deelnemende bedrijven

Zin in meer? De pendelbus is het handigste vervoermiddel om een bezoekje aan één van de deelnemende bedrijven te brengen. 

  • De eerste pendelbussen vertrekken om 9u.
  • Om de 15 minuten vertrekt er een bus, die stopt bij elk bedrijf dat op de route ligt. 
  • De bussen rijden in een lus. Er zijn in totaal 4 lussen. Elke bus rijdt ongeveer 1u30 over één lus. 
  • Wil je een bedrijf bezoeken dat op een andere lus ligt? Keer dan even terug naar de centrale event zone  en stap daar over op een andere bus.
  • Er is ook een bus die je van Linker- naar Rechteroever brengt of omgekeerd. 

Plan je bezoek

Klaar om je programma samen te stellen? Ga naar het overzicht van alle activiteiten en gebruik de handige filters. Je kan je bezoek ook plannen met ‘Mijn havendag’. 

Let op: voor sommige bedrijfsactiviteiten is het aantal plaatsen beperkt en moet je je vooraf inschrijven. Enkel geregistreerde bezoekers worden toegelaten.

Download de Havendag-app

In de Havendag-app vind je alle info over de activiteiten, de routes en de animatie op de Havendag 2023. Je kan de app downloaden via onderstaande link.