Vlaamse Havendag
Vlaamse Havendag 7 mei 2023

Maak kennis met Haven Oostende

Haven Oostende focust op nichemarkten met watergebonden activiteiten. De strategie van de haven steunt op 5 pijlers:

  1. Blauwe economie 
  2. Circulaire economie
  3. Lift-on lift-off, bulk & projectcargo
  4. Cruises & roll-on roll-off
  5. Visserij

De zorg voor veiligheid, gezondheid en milieu is ingebed in het DNA. Bovendien ondersteunt de haven actief onderzoek, ontwikkeling en innovatie. 

Met bijna 5.000 invaarten per jaar, een toegevoegde waarde van 1232 miljoen in 2022 en 10.000 directe en indirecte jobs is haven Oostende een serieuze waardecreator in de regio. Maak kennis met de haven en haar innovaties op 7 mei. 

Plan je bezoek in Haven Oostende

Kom je op 7 mei naar Oostende? We helpen je een handje om je bezoek voor te bereiden.

Bereikbaarheid
Kom met de bus, fiets of wagen naar het Wetenschapspark in Oostende. Meer info vind je bij Bereikbaarheid (link naar de pagina). 

Ostend Science Park

De havendag in Oostende vindt plaats in ‘Ostend Science Park’, in de achterhaven van Oostende. Haven Oostende, Universiteit Gent en POM West-Vlaanderen lanceerden het wetenschapspark in 2020. Het doel? Bedrijven en onderzoekers samenbrengen die actief zijn in de blauwe economie, de economische activiteiten die verbonden zijn aan zeeën, oceanen en kusten. Het centrale punt van innovatie dus. 

Belevingsdorp

In Ostend Science Park vind je een heel belevingsdorp voor zowel de kleine als de grote matrozen volledig in het centrale thema ‘innovatie’.

Kom luisteren naar een unieke voordracht over Haven Oostende door CEO Dirk Declerck en ontdek het dagelijkse reilen en zeilen van deze motor van tewerkstelling! Ben je eerder nieuwsgierig naar hoe die grote containerschepen in de haven geraken? Ontdek het volledig virtueel op de site! Zin in een unieke rondleiding? Bezoek het Maritiem Onderzoekscentrum en het zeewetenschappelijk onderzoeksschip Simon Stevin. Geniet daarnaast van talrijke educatieve workshops en van diverse activiteiten met het hele gezin op en naast het centraal podium. Liever gewoon genieten van een hapje en drankje? Ontdek onze foodtruck area! 

Meer informatie ga naar: www.havendag-oostende.be 
 

Plan je bezoek

Klaar om je programma samen te stellen? Ga naar het overzicht van alle activiteiten en gebruik de handige filters. Je kan je bezoek ook plannen met ‘Mijn havendag’.