Vlaamse Havendag
Vlaamse Havendag 7 mei 2023
Activiteiten

Er komt meer kijken bij een glaasje fruitsap dan je denkt

Locatie Gent
Eigen site bedrijven
Citrosuco Europe
Sifferdok 990, Geeraard van Den Daelelaan 9000 – 9000 Gent
Rondleidingen om 10u15, 11u15, 14u15, 15u15, 16u15
Niet toegankelijk voor mindervaliden
Kindvriendelijk
Gratis
Inschrijven verplicht

Bij een glaasje fruitsap komt veel meer kijken dan je zou denken. Dat kan je ontdekken tijdens een bezoek aan Citrosuco Europe Gent. Zo kan je bijvoorbeeld de 'ijskoude' tankfarm zien waar naast fruitsappen ook pulp, concentraat en aromaten worden opgeslagen. 

Citrosuco Europe Gent is een Braziliaans bedrijf dat actief is in alle fasen van de productieketen van sinaasappelsap, van het telen van fruit tot de levering van onze producten. We produceren 100% natuurlijk sap en gebruiken 100% van de sinaasappel. De klanten, voornamelijk in het drankensegment, zijn gevestigd in meer dan 100 landen in alle delen van de wereld. Citrosuco heeft in totaal 47 operationele eenheden, bestaande uit 4 verwerkingsbedrijven, 29 plantages, 3 opslagplaatsen, 5 haventerminals en 6 verkoopkantoren. In de terminal in Gent komen de schepen vanuit Brazilië toe zodat de producten van daaruit verder verdeeld kunnen worden naar onze Europese klanten.

Extra info

  • Voor een bezoek aan Citrosuco neem de je expressbus op Rigakaai. Een inschrijving bezorgt je automatisch een plaats op de bus.
  • De bus vertrekt elke uur vanaf 10u tot 16u. 
  • Opgelet, het uur op de inschrijving is het uur waarop de rondleiding start. Neem dus zeker de bus die een kwartier vroeger vertrekt op de Rigakaai.