VLAAMSE HAVENDAG 2017

Bereikbaarheid Haven van Antwerpen

Een warme oproep om je wagen thuis te laten! Niet alleen omdat het op 17 september Antwerpen Autovrij is, maar vooral omdat alle locaties met de pendelbus bereikbaar zijn, en andere ook met de fiets of te voet. Kom je toch met de wagen en meer specifiek naar het Eilandje, kijk dan op http://www.antwerpenautovrij.be voor tips in verband met de bereikbaarheid van de stad.

Met de fiets

Ideaal bij mooi weer! Kom met de fiets en parkeer hem gratis op de daarvoor voorzien fietsenparking in de Panamaloods. Van daaruit brengen de pendelbussen je naar alle locaties. Je kan trouwens ook een gratis havenfietskaart ophalen bij het MAS Havenpaviljoen of het Havenhuis en met de fiets de dichtstbijzijnde locaties bezoeken.

Te voet

Heel wat locaties, zoals het MAS Havenpaviljoen, het Kerkschip en de droogdokken, liggen op wandelafstand van het Havenhuis. Daarnaast vinden heel wat activiteiten aan het Havenhuis zelf plaats. Zo kan je er genieten van een heus Water Solo Climbing-spektakel of aan boord gaan van het schip Sirius of van de mijnenjager Bellis van de marine. Beide schepen liggen aangemeerd in het Kattendijkdok. Op het Zaha Hadidplein vind je bovendien verschillende infostandjes terug of kan je leuke en leerrijke havenspelen spelen.

Met de pendelbus

Gratis pendelbussen zorgen de hele dag voor een vlotte verbinding tussen alle locaties.

  • Er zijn twee centrale vertrekpunten, met name het terrein aan de Panamaloods in de Siberiastraat (aan het Havenhuis) op de Rechterscheldeoever en de Singelweg op de Linkerscheldeoever. Van daaruit vertrekken verschillende pendelbussen naar de deelnemende locaties. Beide centrale vertrekpunten zijn ook met elkaar verbonden via een snelbus.
  • Vanuit het centrale vertrekpunt aan de Siberiastraat vertrekt er een pendelbus met volgende haltes: BRABO en Zuidnatie-Becomar.
  • Vanuit het centrale vertrekpunt aan de Singelweg vertrekken er verschillende pendelbussen met volgende haltes: Maatschappij Linkerscheldeoever/Logistiek Park West, Van Moer Logistics, Bilfinger, Rietvelden Kallo, MSC PSA European Terminal, Wind aan de Stroom, de Grensinspectiepost van de Douane op Linkeroever, DP World, Fort Liefkenshoek, de nieuwe droogdokken op Kaai 602 en Vleemo. Er is geen parkeergelegenheid voorzien aan dit centrale vertrekpunt.
  • Daarnaast is er een bus die je van de parkings bii CC Ter Vesten in Beveren, P&R Melsele en het Frederik Van Eedenplein naar het centrale vertrekpunt in de Singelweg brengt.
  • De pendelbussen vertrekken vanaf 9 uur om de 15 minuten. De laatste bussen keren om 17.30 uur terug naar de centrale vertrekpunten.

Download het schematisch overzicht van alle buslussen en van locaties die te voet en met de fiets bereikbaar zijn.

Met de auto of de moto

Op de Rechterscheldeoever kan je je wagen kwijt op de gratis parking aan de Sloepenweg. Die bevindt zich op 10 minuten wandelen van het centrale vertrekpunt aan de Siberiastraat. Opgelet: hier geldt een lage emissiezone. Check dus zeker op voorhand of je wagen de lage emissiezone mag binnenrijden via https://lez.antwerpen.be/

Op de Linkerscheldeoever kan je je auto gratis achterlaten bij CC Ter Vesten, P&R Melsele of aan het Frederik Van Eedenplein. Een pendelbus brengt je van hieruit naar het centrale vertrekpunt aan de Singelweg.

Wil je toch absoluut met je eigen wagen de haven in trekken, hou dan rekening met verschillende wegenwerken in de haven. Een overzicht vind je op http://www.portofantwerp.com/nl/naar-een-bereikbare-haven

Nog vragen voor de haven van Antwerpen (activiteiten, bereikbaarheid, praktische zaken…)?  Stuur je vraag naar communicatie@portofantwerp.com, ze helpen je graag verder.

De Vlaamse Havendag komt tot stand in samenwerking met de vier Vlaamse havens: