VLAAMSE HAVENDAG 2017

Bereikbaarheid

Ontdek hieronder met welk vervoermiddel je naar de Vlaamse Havendag kan komen.

Raadpleeg ook zeker de plannetjes en stippel je route uit door activiteiten te selecteren en toe te voegen aan MIJN HAVENDAG!
 

Haven van Antwerpen

Een warme oproep om je wagen thuis te laten! Niet alleen omdat het op 17 september ‘Antwerpen Autovrij’ is, maar vooral omdat alle locaties met de pendelbus bereikbaar zijn, en andere ook met de fiets of te voet. Kom je toch met de wagen en meer specifiek naar het Eilandje, kijk dan op http://www.antwerpenautovrij.be voor tips in verband met de bereikbaarheid van de stad.

 • Met de fiets: Ideaal bij mooi weer! Je kan een gratis havenfietskaart ophalen bij het MAS Havenpaviljoen of het Havenhuis.

 • Te voet: Heel wat locaties, zoals het MAS Havenpaviljoen, het Kerkschip en de droogdokken, liggen op wandelafstand van het Havenhuis.

 • Met de pendelbus: Gratis pendelbussen zorgen de hele dag voor een vlotte verbinding tussen alle locaties.

 • Met de auto of de moto: Je kan je auto of moto parkeren op zowel de Rechter- als Linkerscheldeoever.

Gedetailleerde informatie rond bereikbaarheid van de Antwerpse haven vind je op deze pagina: Bereikbaarheid haven van Antwerpen.

Haven van Gent

 • Met de bus: Gratis bussen verbinden de drie Havendagdorpen met elkaar (9:30 - 18:00 uur). Er rijdt bovendien een shuttlebus van de Dampoort tot de Rigakaai (9:30 - 17:00 uur). Wie de bus neemt tussen het Mercatordok en het Kluizendok moet halverwege gebruikmaken van het veer in Langerbrugge. Opgelet: de bussen zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bijzonder vervoer aanvragen kan bij het Havenbedrijf Gent. Bel naar 09 251 05 50 en vraag naar de pr-dienst of stuur een mailtje naar pr@havengent.be voor zaterdag 16 september.

 • Met de fiets: Kom bij voorkeur met de fiets en volg de bewegwijzerde routes naar de Havendagdorpen. Op verschillende locaties zijn fietsparkings voorzien. Vanaf het Emile Braunplein kun je de slimme fietsroutes van Gent Autovrij volgen langs de drie Havendagdorpen.

 • Met de wagen: De Havendag valt samen met een autoluwe dag in Gent. Het stadscentrum is dus niet met de wagen bereikbaar. Aan de drie Havendagdorpen zijn wel gratis parkings voorzien.

 • Met het veer: Het veer van Langerbrugge is tijdens de Havendag enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het veer van Terdonk blijft open voor al het verkeer.

Haven van Oostende

 • Met het openbaar vervoer: We raden iedereen aan om met het openbaar vervoer naar de Vlaamse Havendag te komen. De Kusttram brengt je tot aan de halte ‘Weg naar Vismijn’. Vandaar is het hooguit 5 minuten wandelen tot aan de site. 

 • Met de fiets: Gebruik je eigen tweewieler of huur een fiets aan het Fietspunt van het station van Oostende (10 euro/halve dag of 15 euro/hele dag).

 • Met de overzet: Neem de overzetboot van de Vistrap naar het Maritiem Plein en wandel in een kwartiertje naar de site.

Haven van Zeebrugge

 • Met de bus: Gratis shuttlebussen brengen je van het Pierre Vandammehuis naar de deelnemende bedrijven en naar het station aan de strandwijk. De lijst met bedrijven en hun ligging vind je op www.vlaamsehavendag.be. Ter plaatse zijn up-to-date informatiebrochures ter beschikking.

 • Met de wagen: Het centrale vertrekpunt is het Pierre Vandammehuis, naast de grote zeesluis. Daar kun je ook gratis parkeren. De meeste deelnemende bedrijven zijn met de wagen bereikbaar.

De Vlaamse Havendag komt tot stand in samenwerking met de vier Vlaamse havens: